Het beste advies voor het kiezen van een huisnummerbord

RVS Naambord 234

Je bent net verhuisd, hebt een verbouwing achter de rug en alles is eigenlijk gedaan. De pakjesbezorger kan alleen nog niet het juiste adres vinden, omdat je er nog niet aan toe bent gekomen om het huisnummerbord te bestellen.

Je bent een half jaar geleden al getrouwd, maar naast de voordeur staan nog steeds jullie voornamen. Je dochter wordt alweer 5 en de jongste zoon blaast morgen zijn tweede kaarsje uit. Op de voordeur prijken nog steeds 2 namen: die van jou en je partner.

Je hebt besloten om er iets aan te doen, het wordt tijd om een nieuw huisnummerbord te bestellen. Je opent google en komt ongeveer 3000 verschillende soorten huisnummers, naamplaten en combinaties tegen. Borden van 10 euro tot en met 1000 euro. Groot, klein en in tientallen verschillende materialen. Kortom: je ziet door de bomen het bos niet meer.

In deze blog gaan we je helpen om een goede keuze te maken. Want het gaat wel om het visitekaartje van je huis. Het eerste dat mensen zien als ze bij je langskomen. We lopen de mogelijkheden door, zodat je een huisnummerbord kiest dat bij je huis past, maar vooral ook jouw smaak is. Klassiek of modern. Zonder onderhoud of een natuurproduct. Persoonlijk of algemeen. Eenvoudig te plaatsen of stevig te monteren.

Hieronder ons eenvoudige stappenplan om te bepalen welk huisnummerbord bij je past:

  1. Welk materiaal past bij mij en mijn huis?
  2. Persoonlijk of algemeen
  3. Vorm, kleur en ontwerp
  4. Montage van het bord
  5. Onderhoud

Stap 1: Welk materiaal past bij mij en mijn huis?

De eerste keuze die je maakt bij het kiezen van een huisnummerbord dat bij je past is welk materiaal bij jou of je huis past. Heb je een modern nieuwbouwhuis en houd je van strakke lijnen? Kijk dan vooral naar onze Kunststof,  Acryl en Plexiglas huisnummerborden. Robuust en stoer is meer aan jou besteed? RVS is in vele designs verkrijgbaar en heeft een moderne en vooral luxe uitstraling. Houd jij van een natuurlijke uitstraling of woon je in een natuurrijke omgeving? Wellicht past dan een Houten huisnummerbord of Belgisch hardsteen beter bij je. Vond jij vroeger alles beter? Of heb je een klassiek huis met historie? Kijk dan eens naar onze klassieke materialen zoals de Kunststof Messing3D gegoten en ook onze serie uithangborden.

Kunststof huisnummerborden

Heb je een modern nieuwbouwhuis en houd je van strakke lijnen? Kijk dan vooral naar onze kunststof. Deze zijn verkrijgbaar in vele kleuren en/of lettertypen, de maatvoeringen kunnen zelf bepaald worden. Op onze site zijn deze huisnummberborden deze simpel te ontwerpen, waarbij direcht zichtbaar wordt hoe het huisnummerbord er uit komt te zien en welke mogelijkheden er nog meer zijn. Ook de gebruikelijke huisnummerborden met een standaard maat volgens NEN1774 kunnen we produceren.

Acryl en Plexiglas huisnummerborden

Ook op het gebied van acrylaat is veel te krijgen, het acrylaat, ook wel perspex of plexiglas genoemd is een transparant materiaal welke gestandaardiseerd te krijgen is in 2 diktes, namelijk 4 mm. en 8 mm. Deze perspex huisnummerborden worden standaard geleverd met schroeven en afstandhouder, de kleur van de tekst alsmede het lettertype kan flexibel ingevuld worden en simpel te bekijken op onze site. Er bestaat ook gekleurd perspex, deze zijn in vele kleuren verkrijgbaar. Deze optie wordt aan de voorzijde gegraveerd en ingelakt met hoogwaardige autolak, wat een mooi en strak resultaat geeft.

RVS huisnummerborden

Is robuust en stoer is meer aan jou besteed? RVS is in vele designs verkrijgbaar en heeft een moderne en vooral luxe uitstraling. RVS is gestandaardiseerd in vele maten, de borden kunnen middels een unieke manier van produceren worden gelaserd waarbij de tekst/logo/nummer zwart wordt.

RVS met een kleur is ook mogelijk middels vinyl belettering. Het hoogwaardige vinyl is geschikt om het jarenlang netjes buiten hangen.

In ons assortiment zitten ook RVS huisnummers van 10 cm. Hoog. Deze zijn gesneden uit een strak lettertype en worden aan de achterkant voorzien van kunststof dopjes, welke simpel aan de muur geschroefd kunnen worden.

Belgisch Hardsteen huisnummerborden

Woon je in een natuurrijke omgeving? Of wil je iets aparts? Bekijk dan onze Belgisch hardsteen serie, onze hardsteen huisnummers worden gesneden uit 20 mm. dik hardstenen tegels, waarbij elk huisnummer uniek is qua uitstraling. Ook deze hardstenen huisnummers zijn voorzien van montage afstand dopjes, welke simpel tegen de muur kan worden geschroefd.

Ook in Belgisch hardsteen zijn nog vele mogelijkheden. Er bestaan hiervoor vele gestandaardiseerde maten waar huisnummers op gelaserd worden. Doordat de laser heel precies de oppervlakte lasert geeft dat een uniek effect, de laser ”beschadigt” het oppervlak en dit wordt vervolgens licht grijs. Het product behoudt de unieke uitstraling van het Belgische hardsteen. Deze serie kan ook nog worden uitgebreid met een RVS bel, deze is geïntegreerd binnen de hardstenen huisnummer bord.

Messing huisnummerborden

Heb je een klassiek huis met historie? Kijk dan eens naar onze klassieke materialen zoals messing.  Deze zijn verkrijgbaar in de maatvoeringen van 100 mm. en 65 mm. Aan de voorzijdes van deze messing huisnummers zijn 2 gaatjes, met de bijgeleverde messing schroefjes kunnen deze simpel tegen muur of kozijn worden geschroefd.

Ook mogelijk is dat de eigen afmeting bepaald worden, waarbij we de huisnummerborden op maat zagen. Zo worden alle maatvoeringen mogelijk. De messing plaat wordt gegraveerd en ingelakt met speciale autolak. Belangrijk om te weten is dat messing ongecoat wordt geleverd. Dus wilt u het messing glanzend houden, dan moet er gepoetst worden. Als er niet gepoest wordt zal het messing door weersomstandigheden snel donker kleuren, wat een totaal andere, maar ook een hele mooie uitstraling geeft.

Houten huisnummerborden

Houten huisnummerborden zijn ook verkrijgbaar in veel opties en maatvoeringen. Zo zijn er de ovale boomschorsen die we kunnen laser graveren. Dit geeft een mooi effect. Als de borden zijn gelaserd, worden ze afgeschuurd en gelakt voor jarenlang buiten plezier. Ook deze optie is voorzien van montage dopjes.

Ook in het assortiment zijn de huisnummerborden van geschilderd hout, deze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maatvoeringen en te bestellen in de kleuren groen, blauw, bordeaux, wit en beits. De kleur van de huisnummerborden is altijd de lichte kleur van het hout. Na gravure worden de houten huisnummerborden voorzien van een dun laagje vaseline.

Epoxy (3D gegoten) huisnummerborden

We zijn heel trots op onze gegoten serie. We hebben een uniek gietproces ontwikkeld welke we exclusief leveren. Wat deze serie uniek maakt is de uitstraling, de kleuren, de beschikbare lettertypen en maatvoeringen die ongekend hoog zijn. Deze serie is te vergelijken met emaille. Onze 3D gegoten huisnummerborden onderscheiden zich in de prijs (veel goedkoper), levertijd (3 weken in plaats van 6 tot 8 weken) en de verscheidenheid aan mogelijkheden. Alle 3D gegoten plaatjes worden geleverd met schroefjes en beschermrubber, welke zeer eenvoudig te monteren zijn.

Uithangborden

Voor een echte klassieke uitstraling zijn de uithang nummerborden. Deze zijn verkrijgbaar in zwart, grachtengroen en diep donkerblauw. De uithangborden zijn speciaal samengesteld en ouderwets ambachtelijk gelast. Na het lassen worden de frames gepoedercoat, waardoor deze jarenlang mooi blijven. De onderborden zijn verkrijg in 2 maten en 3 uitvoeringen, rechthoekig, idem maar met uitgesneden hoeken en ovaal.

Ook de aluminium onderborden worden gepoedercoat en voorzien van hoogwaardig vinyl belettering: huisnummers en/of tekst. We hebben de modellen van deze huisnummerborden, die haaks op de muur worden gemonteerd, automatisch voorzien van dubbelzijdige belettering. In dezelfde stijl een is bij Mijnnaamplaat ook een wand versie beschikbaar, deze kan recht op de wand worden gemonteerd afhankelijk van de situatie bij u thuis.

Stap 2: Persoonlijk of algemeen

Je hebt een materiaal gekozen voor je huisnummerbord dat past bij je huis en helemaal jouw smaak is. Je hebt nu twee opties om uit te kiezen: maak je een persoonlijk huisnummerbord, of kies je voor een algemeen huisnummer.

Persoonlijk

Alle materialen kunnen in een bepaalde vorm en mate gepersonaliseerd worden. Mijnnaamplaat is producent van de huisnaamborden, in tegenstelling tot veel andere webshops, worden alle producten in onze eigen werkplaats gemaakt.

Wij kunnen in overleg met onze klant alle vormen van graveren toepassen op de verschillende producten. Op onze pagina maatwerk kunt u al uw wensen beschrijven. Je eigen naam naast de voordeur maakt het visitekaartje van je huis persoonlijker.

Algemeen

Veel mensen kiezen ook voor een algemeen huisnummerbord, oftewel alleen een huisnummer. Huisnummers zijn ook in vele materialen verkrijgbaar. Omdat huisnummers niet gegraveerd hoeven te worden zijn ze over het algemeen genomen goedkoper, dan de geprsonaliseerde variant.

 

Stap 3: Vorm, kleur en ontwerp

Je weet nu welk materiaal je mooi vindt en of je wil graveren of niet. Nu nog een keuze maken uit de vele afmetingen, vormen, kleuren en ontwerpen. Hoe weet je nu wat leuk staat of wat bij elkaar past?

Grootte

Handig om te doen voordat je gaat bestellen: bepaald waar je huisnummerbord moet komen en meet de ruimte op waar je het bordje wil plaatsen. Zo kun je gericht een ontwerp maken en kun je ook zien hoe het ontwerp op ware grootte er uit komt te zien.

Online preview

De online editor van Mijnnaamplaat geeft een voorbeeld van hoe het huisnummerbord er daadwerkelijk uit komt te zijn. Combineer een vorm, kleur en ontwerp met je eigen tekst en lettertype. Schuif de tekst naar links, maak deze groter of kleiner. Zet het huisnummer links en je naam er naast of juist andersom. Probeer het uit totdat je er helemaal blij mee bent en bestel je eigen model.

 

Vind je het moeilijk om een ontwerp en combinatie te bedenken? Geen probleem! In de catalogus staan honderden voorbeelden van ontwerpen waarvan je alleen de tekst hoeft aan te passen.

Ben je geinspireerd, maar zit jouw ontwerp er niet bij? Of wil je iets nét anders dan op de website staat vermeld? Geef de wensen voor jouw unieke huisnummerbord door via onze pagina maatwerk en we helpen graag verder met adviezen.

Stap 4: Montage van het bord

Je huisnummerbord is klaar! Gefeliciteerd, je visitekaartje is klaar en wij gaan het dezelfde dag nog voor je maken als je het voor 12:00 uur hebt besteld. Nu heb je nog een paar keuzes die je kunt maken bij het ophangen van je huisnummerbord.

 

Stap 5: Onderhoud

Je huisnummerbord hangt op zijn plek. Het ziet er prachtig uit. Maar hoe houd je het huisnummberd zo mooi als het er nu uit ziet? Sommige huisnaamborden bijna helemaal onderhoudsvrij zijn. Andere materialen vragen om een (lichte) vorm van onderhoud. Ook belangrijk om te weten bij de keuze van een huisnummerbord!

Boomschors

De huisnummerborden gemaakt van boomschors zijn een echt natuurproduct. Natuurproducten zijn uniek, er zijn er geen twee exact hetzelfde. Onze boomschorsen worden na het laseren afgelakt met een beschermende beits. Afhankelijk van de plaats waar het bord hangt en de weersomstandigheden beschermt deze beits het bord ongeveer 2 jaar. Na 2 jaar kunt u het bord licht opschuren en vervolgens weer een beschermende beits geven.

Houten Huisnaamborden

Naast de boomschorsen zijn de houten huisnaamborden van hoogwaardige houtkwaliteit en voorzien van duurzame coating die het product beschermen. Deze borden zijn zo goed als onderhoudsvrij. Schoonmaken kan een zachte doek of borstel, water en eventueel groene zeep. Gebruik geen harde borstels of schuursponsen om krassen op het materiaal te voorkomen.

RVS

RVS huisnummerborden zijn voorzien van een professionele RVS beschermer die ervoor zorgt dat u het eerste jaar niets hoeft te doen. Wij adviseren om na het eerste jaar het RVS huisnaambord in te smeren met een laagje olijfolie. Dit klinkt misschien vreemd, maar de olie biedt een beschermende laag voor het RVS. Gebruik een papieren doekje, doop die in de olijfolie en wrijf het huisnummerbord voorzicht in.

Acryl/Kunststof/Plexiglas

De Acryl, Kunststof en Plexiglas huisnummerborden zijn zo goed als 100% onderhoudsvrij. Schoonmaken kan met water en eventueel (groene)zeep. Gebruik ook hier geen schuursponsen of harde borstels om krassen te voorkomen.

Belgisch hardsteen

In principe is een huisnummerbord van Belgisch hardsteen een geheel onderhoudsvrij product. Het materiaal is niet poreus dus heeft geen last van waterschade. Schoonmaken kan met water, (groene) zeep en andere schoonmaakmiddelen zonder agressieve werking. Dit product is één van de meest duurzame in ons assortiment en ziet er jaren na aanschaf nog net zo mooi uit als de dag dat u hem monteerde bij uw voordeur.

Messing

Messing huisnaamborden kunt u het beste schoonmaken met water en een zachte doek. Het kan zijn dat messing na loop van tijd door de buitenlucht gaat oxideren of vlekjes veroorzaakt. Deze vlekken of oxidatieplekjes zijn te verwijderen met koperglans. Gebruik in ieder geval geen agressieve schoonmaakmiddelen om de naamplaten te reinigen, dit zal het messing doffer maken!

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!