Werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur

Als trotse eigenaar van een huisdier wil je natuurlijk het beste voor hem of haar. Onze huisdieren zijn immers meer dan alleen maar beestjes. Ze zijn onze trouwe metgezellen, onze knuffelmaatjes en soms zelfs onze beste vrienden. We willen dan ook alles doen om ervoor te zorgen dat ze veilig en gezond blijven. Een belangrijk onderdeel daarvan is het gebruik van een penning dier of dierenpenning.

Een hondenpenning is een klein plaatje met daarop de naam en de contactgegevens van de eigenaar van het huisdier. Het is een leuk en kleurrijk accessoire dat je aan de halsband van je hond (of elk ander huisdier) kunt bevestigen. Zo kan iedereen zien wie de trotse eigenaar is van dit schattige beestje. Maar een hondenpenning heeft ook nog een belangrijke functie: het kan helpen om jouw huisdier weer terug te vinden als hij of zij verdwaalt of ontsnapt.

Waarom een penning met telefoonnummer?

Helaas komt het regelmatig voor dat huisdieren vermist raken. Soms zijn ze bang geworden en zijn ze weggerend, soms zijn ze per ongeluk ontsnapt uit de tuin. Als jouw huisdier geen hondenpenning of dierenpenning draagt, is het moeilijker om hem of haar terug te vinden. Maar zelfs als je huisdier wel een penning draagt met alleen zijn of haar naam erop, kan het lastig zijn om de eigenaar te achterhalen.

Daarom is het belangrijk om een penning dier te hebben met jouw telefoonnummer erop. Zo kan de persoon die jouw huisdier heeft gevonden, direct contact met je opnemen en afspreken waar je hem of haar kunt ophalen. Het is ook verstandig om een extra telefoonnummer op de penning te vermelden, bijvoorbeeld van een familielid of vriend die bereikbaar is als jij zelf niet beschikbaar bent.

Chip of penning dier?

Tegenwoordig worden huisdieren vaak gechipt. Dat betekent dat er een klein apparaatje onder de huid van het dier wordt geplaatst, met daarop een uniek nummer dat gekoppeld is aan jouw contactgegevens. Als jouw huisdier dan vermist raakt en bij de dierenarts wordt gebracht, kan deze het nummer uitlezen en jou op de hoogte brengen.

Een chip is een effectief middel om jouw huisdier terug te vinden, maar het is wel belangrijk om te weten dat niet alle dierenartsen in staat zijn om de chip uit te lezen. Daarom raden veel dierenartsen aan om naast de chip ook een hondenpenning of dierenpenning te gebruiken. Zo weet je zeker dat jouw huisdier altijd teruggevonden kan worden, ook als de chip om wat voor reden dan ook niet werkt.

Verschillende soorten Penning dier

Er zijn veel verschillende soorten hondenpenningen en dierenpenningen verkrijgbaar.

De basic penning is de meest eenvoudige variant en heeft vaak alleen de naam van het huisdier en het telefoonnummer van de eigenaar erop staan. Deze penning dier is verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren en kan gemakkelijk aan de halsband van het huisdier worden bevestigd. Het is een goede keuze voor eigenaren die geen uitgebreide informatie op de penning willen zetten.

Maar voor eigenaren die meer informatie willen toevoegen aan de penning, is er de luxe penning. Deze penning is verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en kleuren en biedt de mogelijkheid om meer informatie toe te voegen, zoals het adres van de eigenaar, het soort voer dat het huisdier eet, of eventuele allergieën of medische aandoeningen.

Het voordeel van een luxe penning is dat het huisdier in geval van nood snel en adequaat kan worden geholpen, zelfs als de eigenaar niet aanwezig is. Dit kan vooral van belang zijn als het huisdier een medische aandoening heeft waarvoor specifieke behandeling vereist is.

Een greep uit ons assortiment

Het is belangrijk om te beseffen dat het niet alleen om het uiterlijk van de penning gaat, maar vooral om de inhoud ervan. De penning moet altijd actuele informatie bevatten en het is raadzaam om deze regelmatig te controleren en indien nodig bij te werken.

Een hondenpenning kan ook een leuk cadeau zijn voor iemand die net een nieuw huisdier heeft gekregen. Het is een persoonlijk en nuttig geschenk dat de eigenaar eraan herinnert hoe belangrijk het is om goed voor het huisdier te zorgen en ervoor te zorgen dat deze altijd veilig is.

Tot slot willen we nog benadrukken dat een hondenpenning niet alleen nuttig is, maar ook verplicht kan zijn. In sommige landen is het bijvoorbeeld verplicht om een penning met de naam en het adres van de eigenaar aan de halsband van het huisdier te bevestigen. Controleer dus altijd wat de regels zijn in jouw regio en zorg ervoor dat je huisdier aan alle eisen voldoet.

Met onze basic en luxe penning dier kan je ervoor zorgen dat je huisdier altijd veilig en goed geïdentificeerd is. Wacht niet langer en kies de perfecte penning voor jouw huisdier!

Winkelmand