• Grootste naamborden webshop in NL
  • Online ontwerpstudio
  • Gratis verzending vanaf €25Werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur

Filteren

Categorieën

Waarschuwingsborden en stickers
Waarschuwingsborden, waarschuwingspictogrammen of stickers worden door MijnNaamplaat gemaakt volgens de ISO en NEN-norm en voldoen daarmee aan de Europese normen voor veiligheidstekens.

Wat zijn de voordelen van een waarschuwingsbord of sticker van MijnNaamplaat.nl?

Volgens ISO-3864 en ISO-7010 Europese standaarden
CO2-neutraal gefabriceerd
Verpakking van FSC
Als bord of sticker leverbaar, ook afwijkend
Gratis verzonden en in elke denkbare maat leverbaar.

Waarom een gevarenpictogram?
Op welke manier kunnen werknemers een waarschuwing krijgen tegen mogelijke gevaren op de werkvloer? Het is zinvol om hen te waarschuwen voor risico's, op een duidelijke en op een manier die voor iedereen begrijpelijk is. Gevaren pictogrammen zijn hier een goede oplossing voor.

Het risico op verwondingen en andere schade wordt hierdoor beperkt. Bovendien zorgt het monteren van waarschuwingsborden in een risicovolle omgeving voor een positieve bijdrage aan de verhoging van de veiligheid.
Welke gevaren pictogram heeft u nodig?
Op deze site vindt u een ruim assortiment aan waarschuwingsborden en stickers. Het zou mogelijk kunnen zijn dat u een pictogram mist, die wel bij u van toepassing is. Doordat we zelf volledig op de hoogte zijn van de Europese Arboregelgeving en alles zelf produceren in eigen werkplaats, kunnen we voor elke situatie een geschikt bord en/of sticker maken. Neem hiervoor contact met ons op en geef uw wensen aan, we helpen u graag!
Arbo goedgekeurd volgens NEN en ISO 7010
Het pictogram van een waarschuwingsbord bestaat altijd uit een gele driehoek met een zwarte rand. Daarnaast is de binnenzijde van de driehoek voorzien van een zwarte Arbo goedgekeurd pictogram. Onderaan het bord een begeleidende tekst!

Indien in een ruimte meerdere verordeningen gelden, kunnen we deze ook samen stellen (zie combinatieborden), dit heeft als voordeel dat in een oogopslag wordt waargenomen wat er in de ruimte verwacht kan worden.

Intrinsieke kenmerken van gevaren pictogrammen zijn:

Een gele driehoek met zwarte rand.
Het beeldkenteken zwart en gecentreerd te plaatsen op de achtergrond.
De gele kleur dient tenminste 50% van het oppervlak van het bord te beslaan.
Verklarende tekst in zwarte letters op een gele, rechthoekige achtergrond, onder of naast de afbeelding.

Wat zijn waarschuwingsborden?
Waarschuwingsborden zijn bedoeld om mensen te waarschuwen voor mogelijke gevaren of om hen bepaalde informatie te geven. Dit kunnen bijvoorbeeld borden zijn die aangeven dat er een afgrond in de buurt is, of dat het verkeer moet afremmen. Waarschuwingsborden zijn overal te vinden, van op de weg tot in bedrijfspanden en openbare gebouwen.

Om er zeker van te zijn dat mensen de waarschuwingsborden ook daadwerkelijk zien, is het belangrijk dat ze op de juiste plaatsen worden geplaatst en dat de symbolen op de borden duidelijk zijn. Daarnaast zijn waarschuwingsborden vaak in felle kleuren, zoals geel om ze beter zichtbaar te maken.

Een belangrijke factor bij waarschuwingsborden is de kwaliteit. Dit betekend dat de borden in goede staat moeten zijn, geen beschadigingen of verkleuringen mogen hebben, en de symbolen of boodschap zichtbaar moeten zijn, dit verhoogt de effectiviteit.

Het is ook cruciaal dat mensen weten hoe ze moeten reageren op waarschuwingsborden. Dit betekent dat er bijvoorbeeld duidelijke aanwijzingen moeten zijn voor wat er moet gebeuren als een bepaald gevaar zich voordoet, zoals bijvoorbeeld een brand. Dit kan gedaan worden door gebruik te maken van pictogrammen of pijlen die aangeven hoe men zich veilig kan begeven.

Een ander belangrijk aspect is dat er geen verwarring mag ontstaan door de hoeveelheid waarschuwingsborden. Dit betekent dat er geen borden naast elkaar mogen staan die elkaar tegenspreken, of dat er geen onnodige borden worden geplaatst. Dit maakt het voor mensen duidelijker wat ze moeten doen en voorkomt verwarring.
conclusie
In conclusie, waarschuwingsborden zijn belangrijke hulpmiddelen om mensen te beschermen tegen gevaren en om hen te informeren over bepaalde situaties. Door de juiste plaatsing, kwaliteit, verduidelijking en voorkoming van verwarring, kan men er zeker van zijn dat mensen de borden zien en begrijpen. Hierdoor kunnen ze adequaat reageren op de situatie en hun veiligheid waarborgen.

Winkelmand